Monday, September 15, 2008

The Wedding Bits

Hmm..suddenly I feel nervous, just for a couple of minutes though hehe. Only 24 more days to go for the solemnization!!!

Seriously, tiba-tiba rasa tatot okkk *crazy*

Btw, here is the checklist:

1) Clothes - Done both sides
2) Ring - Done both sides
3) Catering - Done. FIL incharge
4) Favors - Not yet, tgh fikir2 nak bagi apa
5) Flowers, carpet, etc etc - After raya
6) Makeup - Tak ada. Sendiri buat. Kalau tak tantek mintak the guest je tolong haha
7) Photographer - Confirmed taken by Bee and Yan. I don't hire others as I believe in you guys, and somehow I *know* the pictures will turn out stunningly!! Haha bodek baik ni.
8) Anything else should I prepare? Need advise.


Oh ya, btw Cik Bee and Yan, the 'sibuk' aunties siap checkout lagi okkkk tanya have we booked any PRO photographer.

Auntie sibuk: Have you find any pro photographer?
Me: Yes auntie, we've confirmed with HER.
Auntie sibuk: HER? She sure can take pictures and everything?
Me: Yes auntie, she can.

I was like. @#$%^RFGER^#$%.

So Bee and Yan, please take it as a challenge okkk!! Hahaha

I have faith in both of you :D

Ahhh don't worry about the aunties. I am the main actress that day right? Since they will do the hantaran, you have MOREEEE pictures to take. Hahaha. I think I gone crazy.

Another thing guys, since it will be on Friday, I know lots can't make it. But, if anybody else want to come, let me know ok, I'll give you a nice card ;)

11 comments:

  1. hoooohh kalo ako sensorang, aku agak nerbes la. tapi ini ada partner in crime (PIC), no problemo.

    PIC siap pinjam bf punya kamera lagi kan kan kan? gila canggih wokay *sejukkan hati aku sendirik*

    anyway, cuti aku telah dipersetujui okay untuk hari bersejarah ko ;)

    ReplyDelete
  2. oh ye, kitaorang pernah bereksperimen dengan mekap (of course dalam bilik sendrik ajo), doncha worry, bee ada untuk mintak tolong ;)

    ps: okay, aku yg nerbes sampai kena komen 2x

    ReplyDelete
  3. imransexygilababiokaySeptember 15, 2008 at 5:36 PM

    Ko cakap kat aunty2 tu.. kalau dia nak LELAKI - tiada masalah. kasi dia imran.

    alaa.. imran yg pakar jurukamera pornografi tu... sapa tak kenal

    cakap je, sekurang2kurangnya 100 website dah pakai gambar2 si imran tu

    :D

    ReplyDelete
  4. imransexygilababiokaySeptember 15, 2008 at 5:37 PM

    Ko cakap kat aunty2 tu.. kalau dia nak LELAKI - tiada masalah. kasi dia imran.

    alaa.. imran yg pakar jurukamera pornografi tu... sapa tak kenal

    cakap je, sekurang2kurangnya 100 website dah pakai gambar2 si imran tu

    :D

    ReplyDelete
  5. bee yg sexcited gila tak sabar nak amek gambar nihhhSeptember 15, 2008 at 5:51 PM

    hahahahha...gile lah ur aunties. saiko level max okkk! tell ur aunties, the photogs are the best in desa.pandan. they can do all kind of shots and even the impossible ones (motif?) btw, meg will be there too kot, that as assurance :P

    lalink, kalau u nak mekap artis no problem. kitorg mmg ada exp baikk punya kan (hah!) tp my suggestion kena testdrive dulu a day before wedding tu :P

    imran, ko mmg boleh memberi kepuasan kepada makcik2. plus diorg tak memilih ;)

    ReplyDelete
  6. Aan, aku dh apply cuti utk hari tu, harap2 approve ler nnti. :)

    ReplyDelete
  7. aan aku pun dah apply cuti dari diri aku sendiri yg memegang title bos dalam opis tu...hehehe

    tp hari jumaat tu aku nak g semayang jumaat kat KL dulu k... =p

    imran mmg hot di mata aunties2 seMalaysia....hahaha

    ReplyDelete
  8. Haha Yan wanderful, don't worry lah. Korang mesti boleh amik nya..Anyway simple je the akad. Jgn kecewa pulak nnt eh, no fancy2 thing

    Imran yg sexy (sexy ke?), mana website2 tu? Kau mmg keji la, makcik 70-an pun kau nak haha

    Bee sexcited, bagus! Nnt u tlg me mekap hehe. And betul tu, makcik tu tak memilih ekekekeke

    Fina!! Thanksssss u really cominnnggg haha. Hopefully approve and wahhh terharu ok..sanggup cuti for my wed :P

    Zul the bos, kau pun nak datang ke? Yipppiieee!!! Anyway, the akad kul 10 am tau. By 9 hopefully guest dah ready2 (gila awal. ni pun makcik tu punya keja). Btw, ada masjid dekat2 situ, masjid baru lagi. Kalau tak keberatan, dtg la akad tu :P

    ReplyDelete
  9. me dah beli kamera. mals nk upah cameraman. save budget. masa nikah nanti, me sangkut kamera kat leher. masa tok kadi aqadkan mr.lampard, me snap la gambar dia. then masa nk sarung cincin, sangkut kat leher kazen me. then lepas tu..kitorang guna tripod. ahahahahaaa...giler kedekut me ni. lalalaaalala

    ReplyDelete
  10. Haha me pun tak upah darling. Bee ngan Yan tu buat charity :P

    It's as wedding gift to me. Nnt u rajin boleh la u amik jugak pics me during the reception lalalla

    ReplyDelete
  11. seriusly me tatau tarikh bila minah ni nak kawin...

    tapi to add to your list...

    TEMPAT HONEYMOON.... dah pilih?
    baju nak pakai masa first night, dah ada?

    WoooHooo

    ReplyDelete