Monday, August 18, 2008

Colors and machine

Do you notice the blog color has changed?

Thruthfully, purple is not really MY color. My color has to be on the warm side like red, pink, yellow. Whilst purple is a bit in the middle right? Something in between of red and blue. And I'll never look good in cool color.

Btw, I ammmm in this color mood now as this is the color we gonna paint for our master bedroom!!!

Wahhh tantekkk takkk? Ahahahaha.

The feature wall gonna be Full Wine #192A and the side by side will be Pale Pansy #6182P. Will start painting this weekend. Yeayyy!!!

Btw, remember I said about washing machine ada gamba baju kuar2 air? Here I present you the machineeee!!

The overview

It's a 10.5kg from Hitachi. Yeah I know it's too biggggg for a starter like us. In fact, I was looking for something simple like 6kg or so only. BUUUUTTT, this is the only machine with CUTE button!! And somemore it has the newest technology, the Air Jet Dryer.


So let's take a close peek on which button I like the most.

The spin! Tshirt kuar2 air hehehe


And the clean!! Tgk tu, kesian the bacteria buat muka kena kill hahahaha.


And another point for this buddy is, it is not as big as you think! Seriously, it's so compact and in fact smaller than other 8kg (be Panasonic, Samsung, LG or anything) washing machine! Ahhh I forgot to snap the whole thing and to compare side by side.

Finally, after 4 years basuh baju with my own hands (I do cheat sometimes using dobi hehe), I'm going to have a helper! I thank God for a good start of marriage life. Kalau baju sekarang pun malas basuh, how to basuh baju hubby kan :P

7 comments:

  1. cik aan.. kita pas kawen pun basuh bj sendiri.. hand wash.. baju hubby pun sama.. tp kene basuh every eve la.. kalau tak.. mau hari sabtu ku dalam bilik air saja.. heheh..
    dah lama pastu adik kita join tgal skalithen kita pregnant..so kitorg beli la..x larat.. hehe

    ReplyDelete
  2. me akan guna washing machine abg encik lampard coz dia kata "jangan bazir, guna je yg used one dulu. nanti dah banyak duit kite kumpul, kite beli lagi best dr kakak aan & encik comot tu ye"..ahaks..
    harus la kann ade ayat penyentap jantung mcm nii..ngee~

    ReplyDelete
  3. my... bila aku bley g tengok umah korang nih? Err... nak aku g tolong ngecat tak?

    Neway, so happy to see u very happy with all this wedding things.. heheh.

    Nak kawen gak!!!

    ReplyDelete
  4. huh! wasinmesin baru!
    huh! kaya!

    aku hadiahkan kat emak tersayang, cuma berharga rm9.90 shj! kaler coklat dan mudah dibawa bertandang ke rumah jiran!
    ...oh patutlah lengan emak berotot!

    terima kasih kedai runcit Hock Kee kerna masih menjual 'papan basuh'!

    ReplyDelete
  5. Haha tu la...actually at first I suggest basuh tangan jugak sbb 2 org je kan. But he said sooner or later have to buy jugak, so beli siap2 lah selagi ada budget. Tabik spring lah ngan Aleeya rajin basuh sampai peknan.

    Khairiah lalink, membazir itu amalan yg dimurkai hehehe. Bagus2 pakai yg sedia ada. Kalau me ada pun, me will use the old one until broken. The thing is kitaorg ZERO, apa pun takde, so kena la beli :P And perlu ke ayat penyentapppp tu hahaha. Me kena lawan your veil ni :D

    Fina, rumah tu such a mess sbb ada org tgk renovate sket to install the kitchen etc. Nnt dah siap bersih baru invite, or kau nak tlg cuci? hehehe. Btw, pasal cat tu it's ok sbb we gonna paint one bedroom and family hall kat atas tu only. Other rooms and hall bawah biar je original cat. So, tenaga buruh mencukupi so far :P Tak kuasa okk nak over2 cat semua. Nnt time u nak kawen, will be excited like this too! Every little thing counted :D

    Bradz, papan tu ada lagi ke? Hahaha. Like, seriously? Btw aku tau..kau ni cakap je over, tapi hantar dobi jugak kannn hahaha

    ReplyDelete
  6. hahahha..this is super gedikkkkk okkkkkk!!!! siap ada icon bacteria menanges so tak boleh blah tau. that part is cute but there r too many operating buttons, siap boleh set timing semua. waduhhh. ini kalau u hantar dobi jugak tatau la nak ckp apa kan ;P

    ReplyDelete