Wednesday, April 13, 2011

Laying Tiles

Renovation day 6



They finished hacking the old cement and some tiles, now laying the new one. We were on leave today as the wireman need to be inside the house to tap the power for the electric gate.

When the tiles came, I was like, 'how come masa kat kedai nampak lain? I imagined it will be something more grey and darker'.

MrComot: A'ah la..me pun imagine mcm sayang. That's why we need ID. Kita x biasa so x boleh imagine. Macam paint, kat katalog nampak lain but when on bigger wall lain.

Haha..since we can't afford any ID now, hopefully the paint will turn out nice. The tiles pun okay lah..but it's more pretty in my head! :p


Posted from XpressMusic 5800 via Streamyx

6 comments:

  1. salam,

    er.... depa buat kerja OK tak?
    boleh bagi konteki number?

    ReplyDelete
  2. semoga rumah menjadi cantik seperti yg diidamkan!

    ReplyDelete
  3. semoga sumernya turn well..;)

    ReplyDelete
  4. Tatty,
    OK SANGAT! They know what to do, kita cakap je nak mcm mana..and tak payah monitor. And kemas..lepas buat mesti sapu..takde tinggal2. Habuk dlm rumah tak sapu la hehe. And yg penting they know what to do. Tapi mahal sikit sbb pekerja dia semua cina. Me pernah deal ngan malay, indon and bangla dulu. Sakitnya hati..kita pulak kena ajar dia nak buat mcm mana. Masalahnya macam la kita tau sgt, sah2 la bukan expertise kita kan? Me sms u konteki number

    Mommy Fara & m@ri@,
    Amin amin amin..tenkiuuu..harap2..sebab alang2 dah buat kan..nnt takde dah pecah2 ni hehe

    ReplyDelete
  5. salam, cun ek? pakcik nk contek dia gak bulih? thx

    ReplyDelete
  6. Pakcikwan, saya dah leave the contact in blog pakcik

    ReplyDelete