Thursday, February 25, 2010

Cool Nights



You know how hot it has been this few days and my confinement room has turned into a giant oven. I was sticky most of the nights but held my breath from whining, but when Zahra also getting sticky (she still sleeping like normal in the stickiness) I was like 'kesiaaaaaaaaaanyaaa my baby' and that's it, we finally installed the aircond, phewww~


Facts of the day: Penang managed to sell 1000 airconds in a day! But I forgot what day was that, I think after CNY holiday.

P/S: If you own an aircond shop, giving discounts now is a smart moves.

Even though we sleep with aircond now, I still find it's quite hot (only not sticky) because I don't know how cold an infant can take. So all of the time it will be 29-30 celcius only! So mommy dia still mcm cacing kepanasan, no stocking for me please! MrComot on the other hand, who can't stand heat is fine with it. Pelik pelik..




Above is Zahra yawning, wishing u guys happy extra weekend for this Maulud Nabi, and an extra sleep will be nice! Mwahhhhhhh


Posted via 5800 from streamyx

11 comments:

  1. Salam,

    tau la tahun ni tahun ghimau, sekali Zahra pun mengaum daaaaa~

    Yeah baby Yeah!

    P/S: jgn lupa letak semangkuk air bila on ekon tu. takut kulit kering... :)

    ReplyDelete
  2. oo kena try tu tip sis tatty.memang skrg panas.i pun tido dlm ekon.tp yg x best.bgun pg rasa x fresh nd bdn sengal.ekon not good la..tp apa nk buat.x sanggup tido peluh2. :p

    ReplyDelete
  3. Tatty,
    Thanks for the tip! Me x pernah tau hehe. Cun cun x payah pakai losyen pasni

    Sara,
    Yup satu je x best rasa sakit tulang huhu. Tapi klau panas sgt me takut budk kecik tu heatstroke. Me hope dia x sengal2 la, klau tak..kesian :(

    ReplyDelete
  4. cute la zahra yawning..
    anyway, skrg ni memang ssangat panas. Even I yg cant tolerate with cold skrg tak boleeh tolerate dgn panas pulak. Tido bukak kipas full blast.

    ReplyDelete
  5. hahaha..mcm aqil tido smp berpeluh2 sbb panas..tp mak ayah die sejuk berbungkus selimut...huhu..

    ReplyDelete
  6. rasanya baby bleh sampai suhu 18'C tapi jgn la letak sejuk camtu...

    letak 27 pun cukup elok untuk baby.
    tapi sediakan pam hidung esok pagi, in case berhingus.
    also sapu lebih skit minyak angin/telon kat dada ngan belakang baby...

    ReplyDelete
  7. Alalalala comei comei~

    Mummy tak tutup mulut Zahra menguap ;p

    ReplyDelete
  8. Ilot,
    Tu la..nak keluar pun takde mood, duduk umah je best hehe

    m@ri@,
    Hehe me pun mcm tu suka warm2, selimut habis

    Tatty,
    19 me pun tak tahan huhuhu..so far takde hingus lagi, hopefully tak akan ada la..tak reti nak sedut :P

    Cik Kopi,
    Hehehe..mummy tutup la..tapi amik gamba dulu ish ish baaaadddd betul :P

    ReplyDelete
  9. Sungguh2 Zahra menguap turr mana tangan mommy dia tak tutup pun :)

    ReplyDelete